Finally…

Yes the link re-direct you to a site in Swedish so if you don’t speak Swedish you might as well stop to read now…

LINK

Idag den 2021 06 10 är länken öppen för all att läsa, men jag är medveten om att Expressen och Aftonbladet båda lägger artiklar med mer träffar i premium, men hoppas att Ni hinner se denna fantastiska “intervju” med Camilla Läckberg.

Hon för fram ngt jag sagt sedan 1979 minst – alla är inte lyckliga när dom tränar. Vi vet att vi måste, eller bör, men denna bild av hur “lyckliga” folk är av att tillbringa timmar i skogen eller på ett gym är enligt mig 100% felaktigt.

Känner Du igen: “Fortsätt jogga, efter ett tag blir det som ett gift, Du måste ut” – sagt med en blick normalt enbart funnen på norska kvinnor aktiva i deras skidlandslag… En “galen” blick, uppspärrande ögon som talar ett annat språk än vad läpparna formar.

Det som gör att du “måste” träna, det där giftet är psyket, inte kroppen. Psyket som ger dig dåligt samvete pga andras kontroll… “Va, hoppade du över gymmet?” – “Sprang du inte idag?” och det kan komma från personer som aldrig tagit ett extra steg i hela sitt liv, men du vet att de kollar dig och med illa dold skadeglädje vill se sig hoppa över pass och till sist se dig misslyckas fram till den dagen då det är dags att ge ett nyårslöfte igen.

Men sedan står det dig fritt att intala dig att det är din kropp som säger att den vill ta ut sig totalt eller om det är ett sätt att trycka undan din ångest. Lyssna på Camilla, man är genuint olycklig när man tränar.

Björn

(författaren är medveten om att träning är nyttigt, men mitt i svettandet är han inte lyckligare för det)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.